Löydät uusimmat blogijuttumme täältä:

www.arkeajaunelmia.com

book-1760998_1920

new-years-eve-114011_1920

 Unohda uuden vuoden lupaukset! Osa 2.

Tällä menetelmällä saat koko vuoden kääntymään haluaamaasi suuntaan!

Uuden vuoden lupauksilla on taipumus kestää juuri niin kauan, kuin niitä jaksaa pitää mielessä. Uuden asian mielessä pitäminen on haastavaa. Useimmiten uutta tapaa tulee noudatettua kolmesta seitsemään päivään ja sitten se vain unohtuu. Siinäkin tapauksessa, että tapa olisi aivan helppo!

Esimerkiksi se, että päätänpä nyt juoda vähintään kolme litraa vettä päivässä. Ensimmäisinä päivinä tehtävä on helppo. Käytät isompaa lasia, otat vesipullon mukaan töihin ja täytät sitä päivän mittaan. Kolmantena päivänä vesipullo unohtuukin kotiin. Neljäntenä päivänä unohdat juoda aamulla tarpeeksi. Aivot palaavat nopeasti sille luonnostaan tuttuun toimintapaan.

.. Jatka lukemista blogisivulta: arkeajaunelmia.com

Mitä tehdä, kun mies ei halua jutella?

Olemme törmänneet nyt toistuvasti yhteen tiettyyn ongelmaan parisuhteessa ja ajattelimme kirjoittaa siitä tänään.

Kuvio menee näin: Nainen haluaa jutella paljon. Yleensä nainen haluaa jutella miehen kanssa vakavista asioista tai ongelmista, koska hän kokee, että heillä on niitä paljon. Parisuhteessa ja muutenkin. Mies ei halua jutella. Ja siinä on yksi ongelma lisää: miten saisi miehen puhumaan?

Jos mies jaksaa ymmärtäväisesti kuunnella naisen asiat, nainen monesti kokee, että ”ongelmat helpottavat vähän”. Tunne on helpottava, ja nainen kokee tulevansa ymmärretyksi. Hetken aikaa nainen on taas iloinen, mutta pian hän haluaa taas puhua vakavista asioista tai ongelmista. Miehen on vaikea ymmärtää tätä. Miksi näistä samoista asioista pitää aina puhua? Eikö olisi mitään iloisempaa keskusteltavaa?

… Jatka lukemista blogisivulta: arkeajaunelmia.com


beach-193786_1920

Dramatiikkaa parisuhteessa?

Ihmetteletkö joskus, mistä parisuhteen huonot hetket oikein syntyvät? Vaikka yhdessäolo olisi useimmiten onnellista ja mukavaa, silti välillä pintaan voi nousta ikäviä tunteita ja tilanteita.

Parisuhteessa kommunikointi on vastavuoroista. Jos toisen käytös yhtäkkiä muuttuu, sillä on välittömiä vaikutuksia myös toiseen puolisoon. ”Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan”. Oletko tullut ajatelleeksi, miten paljon oikeastaan voitkaan vaikuttaa parisuhteenne laatuun?

Syvimmiltään ihmisen käyttäytyminen ohjautuu yleensä enemmän peloista kuin esimerkiksi tavoitteista tai unelmista käsin. Pelot ohjaavat meitä niin alitajuisella tasolla, että hyvin harvoin tiedostamme sitä, mistä käyttäytymisemme johtuu.

… Jatka lukemista blogisivulta: arkeajaunelmia.com